“Sochlaringiz qalin bo’lishini istaysizmi, bodom yog’idan surting”, “qabziyat qiynaydi, zaytun yog’idan qabul qiling”. Bugun bu kabi tavsiyalar shu qadar ko’pki, qay biriga ishonishni ham bilmaysiz. Xo’sh, aslida ham qay bir yog’ foydaliroq? Qaysinisi nima uchun qo’llaniladi? Bu maqolamiz shu haqda.
Yurak, tomirlar, oshqozon-ichaklar, o’t pufagi va jigar xastaliklarida foydali. Muntazam iste’mol qilinganida jig’ildon qaynashini keltirib chiqarishi mumkin. Shu bois haftada bir ikki marta foydalanish kifoya.
Zaytun yog’i tabiiy ich suruvchi vosita. Ertalab och qoringa ichilgan bir osh qoshiq zaytun yog’i ichaklar o’tkazuvchiligini yaxshilab, qabziyatning oldini oladi. Shu bilan birga hotirani yaxshilab, aqliy faollikni ham rag’batlantiradi.
Zaytun yog’ini kechqurun yotishdan avval yuz terisiga surtib yengil uqalansa, mayda ajinlar yoziladi. Anglaganingizdek mazkur yog’ ajinlarga qarshi eng samarali vosita. Yuzdagi kosmetik vositani tozalashda ham paxtaga ozroq zaytun yog’idan tomizib, foydalanish mumkin.
Xomilador ayollar qorin terisiga tirtiq tushmasligi uchun ilitilgan zaytun yog’ini qorin terisiga yengil surtib qo’yishlari lozim.

B guruhi vitaminlari, kalsiy, fosfor, yog’ kislotalari, lesitin va sezamol hisobiga organizmning yoshga doir o’zgarishlarini ijobiy hal etadi. Ya’ni keksalik alomatlari bilan kurashadi. Ertalab bir choy qoshiq kunjut yog’ini qabul qilish umumiy quvvatning tiklanishi, me’da va ichaklar, shuningdek, avitaminozda foyda beradi.
Sabzavotli salatlarga qo’shilgan kunjut yog’i asabni tinchlantiradi. Uyqusizlik, jismoniy zo’riqish, kamqonlik, ko’z nurining hiralashuvi va hotira susayishida ham asqotadi.

Soch uchun kunjut yog’idan tayyorlangan niqoblarni ishlatish mumkin. Tirnoqlaringiz sinuvchan bo’ib qoldimi, har kuni uyquga yotishdan oldin kunjut yog’idan surtib qo’ying. Bir necha xaftada “o’ziga” keladi.

Me’da va ichaklar faoliyatini yashilab, jigar ishini me’yorlashtiradi. Tartib bilan qabul qilinganida ichaklardagi tiqinlarni haydab chiqaradi, gijjalar bilan kurashishda yordam beradi. Parazitlar (gijja)ga qarshi davo tariqasida foydalanilganida sut-qatiq mahsulotlari cheklanadi. Qovoq yog’ini qo’llashda yorlig’ida ko’rsatilgan miqdoriga amal qilish lozim.

E vitaminining ko’pligi bilan yetakchilik qiladi. Uzum danagidan tayyorlangan yog’ning atigi bir choy qoshig’i E vitaminining inson organizmi uchun kerak bo’lgan bir kunlik miqdorini ta’minlaydi.
Yuz va qo’l terisining quruqlashishida uzum danagining yog’i yaxshi natija beradi. Yog’ning oz miqdordagisini yuz va qo’l terisiga surtib, yengil uqalash kifoya. Teri kataklari kerakli ozuqaga ega bo’ladi.

Foydali yog’ kislotalari bilan birgalikda biofaol moddalarga mo’lligi bilan ham ajralib turadi. Inson organizmi yong’oq moyini yaxshi qabul qiladi. Shunday bo’lsa-da, bir kunda 1 choy qoshiqdan ortig’ini iste’mol qilish tavsiya etilmaydi. Tartib bilan qabul qilinganida immunitet va hayotiy faollikni oshiradi, moddalar almashinuvi jarayonini yaxshilaydi.
Ozishni istaganlar uchun yong’oq eng yaxshi vositadir.Tana vaznini kamaytirishni maqsad qilganlar sabzavotli salatlarga yong’oq yog’ini aralashtirishlari yoki ertalab nonushtadan yarim soat oldin 1 choy qoshiq mazkur yog’dan qabul qilishlari mumkin.

Yuqori kaloriyali mahsulot sanalsa-da, qon tarkibini tozalashda hizmati beqiyos. Avakado yog’ini sabzavotli yeguliklarga qo’shib iste’mol qilish organizmga foyda beradi. Tanovul uchun tanlangan mahsulotlar kam kaloriyali bo’lishiga ahamiyat qarating. Shunda o’zaro uyg’unlik hosil bo’ladi.
Ko’z atrofi terisi parvarishi uchun tarkibida avakado yog’i bo’lgan kremlarni tanlang. Mazkur vosita terini mayinlashtirib, mayda ajinlarni tekislaydi.

Atirgul barglaridan olinadigan mazkur yog’ shamollash, nafas yo’li shilliq pardalari, bronxitda foydali sanaladi. Bosh og’rig’idan aziyat chekkanlar atirgul moyida namlangan lattani o’griq beryotgan soxaga qo’yib yotishlari lozim. Mazkur usul uyqusizlikda ham naf beradi.
Atirgul yog’ini ozroq iliq suvga aralashtirib, og’iz chayqalsa, tish og’rig’i yengillashadi. Teridagi jarohatlarga surtilsa yaraning tez bitishini ta’minlaydi.

Tibbiyotda teri kasalliklarini davolashda qo’llaniladigan chakanda yog’i og’riq qoldiruvchi va antiseptik hususiyati bilan ham qadrlanadi. Quloq, tomoq kasalliklari hamda soch to’kilishida ham foydasi bisyor.
Oshqozon yarasini davolashda kuniga 2-3 marta ovqatlanishdan oldin chakanda yog’ini ichish tavsiya etiladi.
Har bir organizm o’ziga hosdir. Shu bois tavsiyalarni qo’llashdan avval davolovchi shifokoringiz bilan maslaxatlashing.

Manba
«Если вы хотите, чтобы ваши волосы были густыми, наносите их с миндальным маслом», «если у вас запор, принимайте их с оливковым маслом». Сегодня таких рекомендаций так много, что даже не знаешь, какой из них доверять. Итак, по сути, какое масло полезнее? Для чего это используется? Эта статья об этом.
Оливковое масло
Он полезен при заболеваниях сердца, вен, желудочно-кишечного тракта, желчного пузыря и печени. Регулярное употребление может вызвать фурункулы. Поэтому достаточно использовать его два раза в неделю.
Оливковое масло является естественным слабительным. Столовая ложка оливкового масла, выпитая утром натощак, улучшает проходимость кишечника и предотвращает запоры. В то же время он улучшает память и стимулирует умственную деятельность.
Если оливковое масло нанести на кожу лица перед сном и слегка помассировать, то будут написаны мелкие морщинки. Как известно, это масло является самым эффективным средством против морщин. Вы также можете использовать немного оливкового масла на ватном диске, чтобы удалить косметику с лица.
Беременным женщинам следует слегка нанести подогретое оливковое масло на кожу живота, чтобы предотвратить образование рубцов.
кунжутное масло
Витамины группы В, кальций, фосфор, жирные кислоты, лецитин и сезамол положительно устраняют возрастные изменения в организме. То есть он борется с признаками старости. Прием чайной ложки кунжутного масла утром полезен для восстановления общих сил, желудка и кишечника, а также при авитаминозах.
Кунжутное масло, добавленное в овощные салаты, успокаивает нервы. Он также помогает при бессоннице, физическом стрессе, анемии, помутнении зрения и потере памяти.
Кунжутное масло можно использовать для очистки кожи лица. Для этого капните немного оливкового масла на вату и протрите поверхность кожи. Кстати, этот способ подходит для сухой кожи.
Маски из кунжутного масла можно использовать для волос. Если ваши ногти ломкие, наносите кунжутное масло каждый день перед сном. Он «придет в себя» через несколько недель.
Тыквенное масло
Улучшает деятельность желудка и кишечника, нормализует работу печени. При регулярном приеме устраняет закупорки в кишечнике и помогает бороться с глистами. При использовании в качестве средства от паразитов (глистов) ограничиваются молочные продукты. При использовании тыквенного масла необходимо соблюдать количество, указанное на этикетке.
Масло виноградных косточек
Он лидирует по обилию витамина Е. Всего одна чайная ложка масла виноградных косточек обеспечивает суточное количество витамина Е, необходимого человеческому организму.
Масло виноградных косточек полезно для сухой кожи лица и рук. Достаточно нанести небольшое количество масла на кожу лица и рук и слегка помассировать. Клетки кожи получат необходимое питание.Арахисовое масло
Отличается обилием биоактивных веществ вместе с полезными жирными кислотами. Организм человека хорошо усваивает масло грецкого ореха. Однако не рекомендуется употреблять более 1 чайной ложки в день. При регулярном приеме повышает иммунитет и жизнедеятельность, улучшает процесс обмена веществ.
Грецкие орехи – лучшее средство для тех, кто хочет похудеть.Те, кто хочет похудеть, могут подмешивать масло грецкого ореха в овощные салаты или принимать утром по 1 чайной ложке этого масла за полчаса до завтрака.
Масло авокадо
Хоть он и считается калорийным продуктом, но его служба в очистке состава крови ни с чем не сравнима. Добавление масла авокадо в растительную пищу полезно для организма. Обратите внимание на то, чтобы продукты, выбранные для обеда, были низкокалорийными. Тогда будет создана взаимная гармония.
Выбирайте кремы, содержащие масло авокадо, для ухода за глазами. Это средство смягчает кожу и разглаживает мелкие морщинки.
Розовое масло
Это масло, полученное из листьев розы, полезно при простуде, слизистых оболочках дыхательных путей, бронхите. Людям, страдающим головной болью, следует приложить к пораженному месту ткань, смоченную розовым маслом. Этот метод также полезен при бессоннице.
Если смешать розовое масло с небольшим количеством теплой воды и полоскать горло, зубная боль уменьшится. При нанесении на раны на коже обеспечивает быстрое заживление раны.
Чаканда (облепикса) масло
Масло чаканды, которое используется в медицине для лечения кожных заболеваний, также ценится за его болеутоляющие и антисептические свойства. Он также полезен при заболеваниях уха и горла и выпадении волос.
При лечении язвы желудка масло чаканды рекомендуется пить 2-3 раза в день перед едой.
Каждый организм уникален. Поэтому перед применением рекомендаций проконсультируйтесь с врачом.
[mask_link]Источник[/mask_link]