Baqlajonning asl vatani Hindiston bo’lib, u mazkur hududning tropik sharoitlarida ilk bor yetishtirilgan. Boshqa o’lkalarga esa keyinroq tarqalib, o’zgacha iqlim sharoitlariga ham osonlik ila ko’nika oldi. Botanika nuqtai nazaridan olib qaraydigan bo’lsak, u sabzavot emas rezavordir. O’zining foydalilik jihatlari bilan esa ko’pchilik mahsulotlarni ortda qoldirishi mumkin.
Salomatligingiz haqida qayg’urasizmi? Unday bo’lsa, ko’proq baqlajon iste’mol qiling. U tanadagi holesterin o’zlashtirilishi jarayoniga to’sqinlik qilib, toksinlarni organizmdan chiqarib yuboradi. Yurak, buyrak va jigar faoliyatini rag’batlantiradi. Xotirani ham yaxshilaydi. Bundan tashqari uning tarkibida kaloriyalar ham ko’p emas.

Ushbu mahsulot tarkibida nikotin moddasi bor. Shu sababli ham shifokorlar uni chekishdan voz kechmoqchi bo’lgan insonlarga tavsiya qiladilar. Bu tamakidan qutilish istagidagi odamlarda mavjud bo’lgan “qaramlik”ni ketkazadi.

Ushbu mahsulot teridagi yallig’lanishning oldini oladi, husnbuzarlar bilan kurashadi. Buning uchun mahsulotni bo’tqa holiga keltirish va massani yuz terisiga surtib olish kifoya. Oradan 15 daqiqa o’tgach esa niqobni yuvib tashlash mumkin bo’ladi.

Baqlajonning po’stlog’i ham juda foydali bo’lib uni archmay iste’mol qilish tavsiya etiladi. Sababi, po’stloq tarkibida kamyob antotianin moddasi mavjud. Bu inson miya to’qimalarini zararlanishdan asrovchi o’ta kuchli antioksidantdir.

Baqlajonning oq ranglisidan qovurmalar, yashil ranglisidan dimlama va ikra pishirsa mazali chiqadi. Uzun va yupqa turi esa ruletlar va konservalar tayyorlash uchun yaxshi. Silindirsimon va noksimon turlari ragu, muzlatish va quritish ishlari uchun mos keladi.

Ma’lumotlarni rus tilida o‘qing👇
Исконной родиной баклажана является Индия, и впервые он был выращен в тропических условиях этого региона. Позже он распространился по другим странам и легко приспособился к различным климатическим условиям. С ботанической точки зрения это ягода, а не овощ. [mask_link]Возможно[/mask_link] оставить позади многие продукты с точки зрения полезности.
1. Для здоровья
Вы беспокоитесь о своем здоровье? Если это так, ешьте больше баклажанов. Предотвращает всасывание холестерина в организме и выводит токсины из организма. Стимулирует деятельность сердца, почек и печени. Это также улучшает память. Кроме того, он не содержит много калорий.
2. Помогает избавиться от вредных привычек.
Этот продукт содержит никотин. По этой причине врачи рекомендуют его людям, которые хотят бросить курить. Он устраняет «зависимость», существующую у людей, желающих избавиться от табака.
3. Для красоты
Этот продукт предотвращает воспаление на коже и борется с угревой сыпью. Для этого достаточно превратить продукт в кашу и втереть массу в кожу лица. Через 15 минут маску можно смывать.
4. Капсула тоже полезна
Шкурка баклажанов тоже очень полезна и ее рекомендуется есть, не очищая от кожуры. Причина в том, что кора содержит редкое вещество под названием антоцианин. Это мощный антиоксидант, который защищает ткани головного мозга человека от повреждений.
5. Интересная информация
Белый цвет баклажанов восхитителен при жарке, а зеленый – при приготовлении дип-соусов и икры. Длинный и тонкий тип хорош для приготовления рулетов и варенья. Цилиндрические и грушевидные сорта подходят для рагу, заморозки и сушки.
[/spoiler]
This domain is for use in illustrative examples in documents. You may use this domain in literature without prior coordination or asking for permission.
More information...