Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida

Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida
Til haqida yangi she'rlar, eng chiroyli she’rlar to'plami

Bugungi maqolamizda vitamin va antioksidantlarga boy bo’lgan anorning foydali hususiyatlari haqida gapirib o’tamiz!

Anorda naqd uchta turga mansub antioksidantlar bor, shuningdek oshlovchi moddalar, antosian va ellogol kislotasi ham mavjud. Bu meva o’z holicha ham, sharbat ko’rinishida ham iste’mol qilinganida ham foydali hususiyatini yo’qotmaydi.

 

Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida
Parxezda bo’lganlar diqqatiga: kun davomida bir stakan anor sharbati qabul qilinsa, sezilarli vazn tashlash mumkin. Hamma gap meva tarkibidagi polifenol moddasida. U qorinni to’q tutib, ishtaxani nazorat qilishda yordam beradi.

 

Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida
Aniqlanishicha, anor tarkibidagi yuqori darajali antioksidantlar yurak  qon-tomir kasalliklaridan himoyalaydi. Yurak kasalliklari bilan og’riganlar, shuningdek, profilaktika chorasi sifatida bir kunda 1-2 mahal yarim stakan anor sharbatini qabul qilishi mumkin.

 

Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida
Ich ketishi ichak infeksiyalariga bog’liq bo’lmaganida uni anor sharbati yordamida “hal” qilsa bo’ladi. Buning uchun bir stakan meva sharbatini qabul qilish kifoya. Bordi-yu anor topilmasa, o’rniga quritligan po’stlog’ini qaynatib ichsa ham bo’ladi.

 

Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida
Milk bo’shashishida anor po’stlog’ini qaynatib, og’izni chayish tavsiya etiladi. Biroq qaynatmadan muntazam foydalanib bo’lmaydi. U vaqtinchalik chora, holos. Nega deganda, anor tarkibidagi oshlovchi moddalar milklklar holatiga nojo’ya ta’sir ko’rsatishi ham mumkin.

 

Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida
Kimlarga mumkin emas?

Anor po’stlog’ida alkaloid zaharli moddasi bor. Shu bois meva po’stlog’idan tayyorlangan damlamalar me’yorini oshirib bo’lmaydi. Arterial qon bosimining ko’tarilishi, bosh aylanishi, qayt qilish istagining paydo bo’lishi- bular anordan tayyorlangan damlama ta’sirida kelib chiqishi mumkin bo’lgan o’zgarishlardir. Bundan tashqari, anordagi organik kislotalar tish emalini yemirishi mumkin. Shuning uchun anor sharbatiga ozroq suv qo’shib qabul qilish tavsiya etiladi.

Anor sharbati – o’tkir nafrit, gepatit, pankreatit, oshqozon kislotaliligining yuqoriligi bilan kechuvchi gastrit va me’da yarasida tavsiya qilinmaydi.

 

Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida
Husnbuzarlar bilan kurashishda quyidagi usulni sinab ko’rish mumkin: 1 choyqoshiq tuzga 2 oshqoshiq anor sharbati va shuncha miqdordagi kir sovun ko’pigi aralashtiriladi. Hosil bo’lgan aralashma toshma ustiga surtiladi va 5-8 daqiqadan so’ng iliq suvda chayib olinadi.

 

Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida
Tomoq og’riganida anor sharbati yoki po’stlog’idan tayyorlangan qaynatma yordamida tomoqni g’arg’ara qilish mumkin. Meva tarkibidagi askorbin va limon kislotalari bakteritsid ta’sirni paydo qilib, shilliq qavat yallig’lanishini kamaytiradi.

 

Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida
Ishtahasizlik kuzatilganida har ovqatlanish oldidan yarim stakan anor sharbati qabul qilinadi.

Qo’l-oyoq ishishida kuniga 1-2 mahal anor sharbati iste’mol qilish mumkin.

 

Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida
Anor doni va sharbati ichni qotirish hususiyatiga ham ega. Shu bois u qabziyatga moyilligi borlar uchun tavsiya qilinmaydi.

Tavsiyalarni qo’llashdan oldin shifokor bilan maslahatlashing. Zero, har bir organizm o’ziga hos tuzilgan.

 

Anor mevasi va uning shifobaxsh hususiyatlari haqida

В сегодняшней статье мы поговорим [mask_link][/mask_link] о полезных свойствах граната, который богат витаминами и антиоксидантами!

Гранат содержит три типа антиоксидантов, а также антиоксиданты, антоцианы и эллаговую кислоту. Этот фрукт не теряет своих полезных свойств даже при употреблении в чистом виде или в виде сока.

Внимание тем, кто на диете: в течение дня можно потерять один стакан гранатового сока. Все дело в содержании полифенолов во фруктах. Он держит желудок полным и помогает контролировать аппетит.

Было установлено, что высокий уровень антиоксидантов, содержащихся в гранате, защищает от сердечно-сосудистых заболеваний. Людям, страдающим сердечными заболеваниями, также можно в профилактических целях принимать по полстакана гранатового сока 1-2 раза в день.

Когда понос не связан с кишечными инфекциями, его можно «решить» с помощью гранатового сока. Для этого достаточно выпить стакан фруктового сока. Если вы не можете найти гранат, вы можете сварить сушеную кожуру и выпить ее вместо нее.

Кожуру граната рекомендуется кипятить и полоскать рот при разжижении молока. Однако регулярно использовать отвар нельзя. Это лишь временная мера. Ведь добавки, содержащиеся в гранате, могут негативно сказаться на состоянии десен.

Кто не может?

Кожура граната содержит алкалоидный яд. Поэтому нельзя увеличивать дозу настоек, приготовленных из кожуры плодов. Повышение артериального давления, головокружение, позывы к рвоте – вот те изменения, которые могут быть вызваны влиянием настойки граната. Кроме того, органические кислоты в гранате могут разрушать зубную эмаль. Поэтому в гранатовый сок рекомендуется добавлять немного воды.

Гранатовый сок не рекомендуется употреблять при остром нефрите, гепатите, панкреатите, гастрите с повышенной кислотностью желудка и язве желудка.

Можно попробовать следующий метод борьбы с клопами: смешать 1 чайную ложку соли с 2 столовыми ложками гранатового сока и таким же количеством пены хозяйственного мыла. Полученную смесь наносят на высыпания и через 5-8 минут смывают теплой водой.

При боли в горле можно полоскать горло отваром, приготовленным из гранатового сока или кожуры. Аскорбиновая и лимонная кислоты, содержащиеся в плодах, обладают бактерицидным действием и уменьшают воспаление слизистой оболочки.

При снижении аппетита принимают по полстакана гранатового сока перед каждым приемом пищи.

Гранатовый сок можно употреблять 1-2 раза в день при отеках рук и ног.

Семена и сок граната также обладают слабительными свойствами. Поэтому не рекомендуется тем, кто склонен к запорам.

Перед использованием рекомендаций проконсультируйтесь с врачом. Ведь каждый организм имеет свою структуру.

Если вам понравилась статья, поделитесь ею с друзьями в социальных сетях.
Sirlar.uz