Qovoqchaning foydali jihatlari

Qovoqchaning foydali jihatlari

Qovoqcha (kabachok) nafaqat o’z mazasi, balki salomatlik uchun koni foyda ekanligi bilan alohida e’tirofga sazovor. U organizm uchun muhim sanalgan mikroelementlarga boy bo’lib, tarkibida ko’p miqdorda kaliy, temir va magniy saqlaydi. Yaxshi ma’lumki, ushbu modda yurak, miya, mushaklar va jigar faoliyatiga ijobiy ta’sir ko’rsatadi.

Qovoqcha tarkibidagi pektin organizmdagi suv-tuz almashinuvini yaxshilaydi, radionuklinni tashqariga chiqarib yuboradi, qonni tozalab undagi holesterin darajasini me’yorga keltiradi. Bundan tashqari, pektin moddalar almashinuvini rag’batlantirish husususiyatiga ega.

 

Qovoqchaning foydali jihatlari
Qovoqcha organizm tomonidan a’lo darajada singdirib olingani bois, parxezbop mahsulot sifatida nom qozongan, masalan, qaynatilgan kabachki bo’tqasi va pudding oshqozon-ichak trakti bilan bog’liq muammolari mavjud bemorlarga tavsiya etiladi.

 

Qovoqchaning foydali jihatlari
Kabachkining kimyoviy tarkibi qandli diabetdan aziyat chekuvchi insonlarga ijobiy ta’sir ko’rsatadi. Ushbu kam kaloriyali mahsulot ortiqcha vazndan halos bo’lish istagidagilarga qo’l kelishi mumkin. Parxezbop kabachkidan tayyorlangan bolalar taomi va turli bo’tqalar foydalilik darajasi bo’yicha ko’p mahsulotlarni ortda qoldiradi.

 

Qovoqchaning foydali jihatlari
Kabachki tarkibidagi antioksidant moddalar biriktiruvchi to’qimalar cho’ziluvchanligini ta’minlaydi, onkologik kasalliklar paydo bo’lish havfini kamaytiradi, terida yosh bilan bog’liq dog’lar paydo bo’lishini sekinlashtiradi.

 

Qovoqchaning foydali jihatlari
Kabachok tashqi ko’rinishingiz, sochlaringiz va teringiz salomatligi yo’lida eng yaqin yordamchingizdir. U teri qarishining oldini oladi, qon tomirlari mikrosirkulyatsiyasini yaxshilaydi, terini ultrabinafsha nurlaridan himoya qiladi. U soch ildizlarini mustaxkamlab, uning oqarishini oldini oladi.

 

Qovoqchaning foydali jihatlari

Цуккини (кабачки) заслуживает особого признания не только своими вкусовыми качествами, но и пользой для здоровья. Он богат важными для организма микроэлементами, содержит большое количество калия, железа и магния. Общеизвестно, что это вещество положительно влияет [mask_link][/mask_link] на сердце, мозг, мышцы и печень.

Пектин, содержащийся в кабачках, улучшает водно-солевой обмен в организме, выводит радионуклеины, очищает кровь и нормализует в ней уровень холестерина. Кроме того, пектин обладает свойством стимулировать обмен веществ.

Благодаря отличной усвояемости кабачков организмом продукты «Пархезбоп», такие как вареная кабачковая каша и пудинг, рекомендуются пациентам с проблемами желудочно-кишечного тракта.

Химический состав кабачков положительно влияет на людей, страдающих сахарным диабетом. Этот низкокалорийный продукт можно употреблять тем, кто хочет избавиться от лишнего веса. Детское питание «Пархезбоп» из кабачков и различные каши превосходят по полезности многие продукты.

Антиоксидантные вещества, содержащиеся в кабачках, обеспечивают эластичность соединительных тканей, снижают риск онкологических заболеваний, замедляют появление возрастных пятен на коже.

Кабачок – ваш ближайший помощник для здоровья вашей внешности, волос и кожи. Предотвращает старение кожи, улучшает микроциркуляцию сосудов, защищает кожу от ультрафиолетовых лучей. Укрепляет корни волос и предотвращает поседение.

Если вам понравилась статья, поделитесь ею с друзьями в социальных сетях.
Sirlar.uz