Qadim zamonlardanoq odamlar jinsiy quvvatni oshiruvchi omillarni izlab topish, buning uchun turli taomlarni tayyorlashga urinishgan. Masalan, yunonlar muhabbat o‘tini alangalatish uchun yosh echki go‘shti, yangi qaynatilgan tuxum yeyishni tavsiya etganlar. XV asrda yozilgan bir pazandalik kitobida shunday deyilgan: “Nahorga bir dona tuxum sarig‘ini yeyish yoki uch kun kanda qilmay piyoz va tuxum iste’mol qilish bilan o‘zingizda quvvat hamda shirin xayol parvoziga ega bo‘lasiz”.
Abu Ali ibn Sinoning “Shahvoniy quvvat haqida risolasi”da qayd etilishicha, quyidagilar quvvatbaxsh taomlar sirasiga kiradi: barcha yog‘siz bo‘lmagan quritilgan go‘shtlar, piyoz va piyozdan tayyorlanadigan tabohalar (tuxum, piyoz va to‘g‘ralgan go‘sht qo‘shib pishiriladigan taom), halim, tandirda pishadigan taomlar, qovurmalar.
Shahvoniy quvvatbaxsh mahsulotlarga qo‘y go‘shti, bedana, qirg‘ovul, chumchuqning go‘sht va tuxumlarini kiritish mumkin. Quvvatbaxshlik borasida qazi-qarta, po‘stdumba alohida ta’riflanadi.
Mashhur olim Freydning fikricha, jinsiy aloqaga quvvat bag‘ishlaydigan samarali vosita javdar unidan yopilgan kulchalar, qovoq urug‘i, mevalarning qoqilari, qo‘ziqorinlar, yerga to‘kilib tushgan olmalardir.
Shuningdek, yong‘oq, no‘xat, loviya, mosh yeb turish ham foydali.
Qadimda ukrain va rus tabiblari jinsiy qobiliyatni oshirish uchun sutda qaynatilgan sholg‘omni sabzi suvi bilan aralashtirib, ozgina asal qo‘shib, chorak stakandan kuniga 4 mahal, ovqatlanishdan oldin ichishni tavsiya etganlar.
As-Sa’idu-s-Samarqandiyning ta’rifiga qaraganda, bedana go‘shti nihoyatda quvvatbaxshligi bilan ajralib turadi. U shunday yozadi: “Aning eti tamomi qushlarning etidan yaxshidur va me’dadin tez o‘tuvchi va shahvatga harakat berguvchidir. Ko‘p yemoq badanning qichuviga sabab bo‘lur va aning islohi toza yog‘lardir. Va ani yog‘ ichida pishirmoq kabob qilmoqdin yaxshiroqdur”.
Kashnich ichki jinsiy a’zolarning qon bilan ta’minlanishini yaxshilaydi. Buning uchun kashnich urug‘idan 1 choyqoshiq olib, ustiga 1stakan qaynoqsuv quyiladi va 30 daqiqa damlanadi. Suzib, kuniga 3 mahal, ovqatlanishdan yarim soat oldin 1 oshqoshiqdan ichiladi. Bunday amal shahvoniyatdagi funksional buzilishlarda ijobiy natija beradi.
Shayx Nafauliyning “Arab muhabbat san’ati” risolasida shunday ma’lumot berilgan: “Nikoh to‘yidan oldin parhezga qat’iy rioyaqilish kerak. Ovqatda faqat qovurilgan piyoz va tuxum sarig‘ini iste’mol qilish kerak. Bu esa dil rozi bilan ishqiy munosabatni qiyomiga yetkazadi”.
Manba
С давних времен люди искали факторы, повышающие сексуальную силу, и пытались готовить для этого разные продукты. Например, греки рекомендовали есть молодую козлятину и свежесваренные яйца, чтобы зажечь огонь любви. Кулинарная книга, написанная в 15 веке, гласит: «Съедение яичного желтка на обед или поедание лука и яиц без сахара в течение трех дней даст вам энергию и сладкий полет воображения».
Согласно «Трактату о сексуальной силе» Абу Али ибн Сины, энергетическими продуктами считаются: все не постное вяленое мясо, лук и луковая табаха (яйца, лук и мясной фарш в тушеном виде), халим, блюда, приготовленные в печь, жаркое.
К продуктам-афродизиакам относятся баранина, перепелка, фазан, мясо воробья и яйца. С точки зрения силы кази-карта и поддумба описываются отдельно.
По мнению известного ученого Фрейда, эффективным средством, придающим энергию половому акту, являются упавшие на землю ржаная мука, тыквенные семечки, кожура фруктов, грибы и яблоки.
Также полезно есть орехи, горох, фасоль, маш.
В древности украинские и русские знахари рекомендовали смешивать отварную репу на молоке с морковным соком, добавляя немного меда, и пить по четверти стакана 4 раза в день перед едой для улучшения половой функции.
По описанию Ас-Саиду-с-Самарканди, перепелиное мясо чрезвычайно питательно. Он пишет: «Мясо его лучше мяса всех птиц, и оно быстроходно и возбуждает похоть». Много еды вызывает зуд в теле, а средство — чистые жиры. И готовить его на масле лучше, чем делать шашлыки.
Пажитник улучшает кровоснабжение внутренних половых органов. Для этого возьмите 1 чайную ложку семян кориандра, залейте ее 1 стаканом кипятка и дайте настояться 30 минут. Процедить и пить по 1 столовой ложке 3 раза в день за полчаса до еды. Такое действие дает положительный результат при функциональных нарушениях сексуальности.
В книге шейха Нафаули «Искусство арабской любви» приводится следующая информация: «Перед свадьбой следует строго соблюдать диету. Ешьте только жареный лук и яичные желтки. И это приводит к романтическим отношениям с сердцем».
[mask_link]Источник[/mask_link]