Muzlatgichda saqlash tavsiya etilmaydigan mahsulotlar haqida

Muzlatgichda saqlash tavsiya etilmaydigan mahsulotlar haqida

Mahsulotlar buzilmasligi uchun ularni muzlatgichga qo’yish kerak degan fikrga odatlanib qolganmiz. Biroq, bu fikr har doim ham to’g’ri deya olmaymiz. Bizning kundalik iste’molimizdagi ba’zi mahsulotlarni muzlatgichda saqlash tavsiya etilmaydi. Ularning qaysilar ekanligiga qiziqayotgan bo’lsangiz, maqolamizga diqqatingizni qarating!

Non

Sovutgichda non tezroq eskiradi. Bundan tashqari, u yuqori namlik va yomon havo aylanishidan zararlanishi mumkin. Nonni muzlatgichda saqlashdagi yana bir yoqimsiz narsa, u nohush hid bilan to’yinib qoladi. Hushbo’y isli nonning o’rniga yoqimsiz xidli, sovuq nonni iste’mol qilish biroz g’alati.

 

Muzlatgichda saqlash tavsiya etilmaydigan mahsulotlar haqida
Banan

Banan, boshqa tropik mevalar singari issiqlikni yaxshi ko’radi, sovuqda chiriy boshlaydi va o’z ta’mini yo’qotadi. Bundan tashqari,mazali banan pishgan banan hisoblanadi. Sovutgichda esa u pishmaydi. Ularni xona haroratida osilgan holda saqlash yaxshidir.

 

Muzlatgichda saqlash tavsiya etilmaydigan mahsulotlar haqida
Piyoz

Birinchidan, piyozni qorong’i joyda saqlash kerak,chunki yorug’lik ta’sirida uning ta’mi o’zgaradi. Ikkinchidan, uni kartoshka yonida saqlab bo’lmaydi- u tezda ko’klab ketadi. Shunday qilib piyozni muzlatgichda saqlamasligingiz kerak. Bundan tashqari, muzlatgichda saqlangan piyoz xarorat tufayli, u bahor keldi deb o’ylab “unib chiqa boshlaydi”.

 

Muzlatgichda saqlash tavsiya etilmaydigan mahsulotlar haqida
Pomidor

Pomidor sovuqda bo’lganida, u tom ma’noda ta’mini yo’qotishni boshlaydi. Sovuq muhitda pomidor tarkibidagi birikmalar ham yo’q bo’lib ketadi. Pomidor tarkibidagi rezavor meva ta’mi uchun javob beradigan moddalar birinchi bo’lib “o’ladi”. Agar siz pomidorni buzmasdan saqlashni istasangiz, ularni to’g’ridan-to’g’ri quyosh nurlaridan himoyalangan joyga qo’yib, xona haroratida saqlang.

 

Muzlatgichda saqlash tavsiya etilmaydigan mahsulotlar haqida
Sarimsoq piyoz

Agar siz sarimsoqni xona haroratida va past namlikda saqlashga qaror qilsangiz, u kamida 2-3 oy davomida saqlanadi. Agar siz uni muzlatgichda saqlamoqchi bo’lsangiz u 1 oy ichida yomonlashadi.

 

Muzlatgichda saqlash tavsiya etilmaydigan mahsulotlar haqida
Avokado

Avokadolarni xona haroratida saqlash kerak. Yaxshi pishgan avokadolarni hatto nonga surtib yeyish ham mumkin. Agar meva “muzlatgichda”saqlansa, uni sovuq uradi.

 

Muzlatgichda saqlash tavsiya etilmaydigan mahsulotlar haqida
Qahva

Qahva qadog’ida bezijga yozilmagan: quruq va salqin joyda saqlang. Aynan sovuq emas, salqin joyda. Qahva qopqog’i to’liq havo o’tkazmasligi kerak, chunki u hidlarni mukammal darajada o’zlashtiradi. Agar siz qahvani muzlatgichda ochiq xolda qoldirsangiz, shu yerda saqlagan narsalarning ta’mi bilan ichimlik ichgandek bo’lasiz.

 

Muzlatgichda saqlash tavsiya etilmaydigan mahsulotlar haqida

Manba


Мы привыкли к мысли, что продукты нужно класть в холодильник, чтобы они не испортились. Однако нельзя сказать, что это мнение всегда верно. Некоторые продукты нашего повседневного потребления не рекомендуется хранить в холодильнике. Если вам интересно, что они из себя представляют, обратите внимание на нашу статью!

Хлеб

В холодильнике хлеб черствеет быстрее. Кроме того, его может повредить повышенная влажность и плохая циркуляция воздуха. Еще одна неприятная особенность хранения хлеба в холодильнике – он пропитывается неприятными запахами. Немного странно есть холодный хлеб вместо ароматного.

Банан

Банан, как и другие тропические фрукты, любит тепло, на морозе начинает гнить и теряет вкус. Кроме того, вкусный банан — это спелый банан. А в холодильнике не дозревает. Лучше всего хранить их в подвешенном состоянии при комнатной температуре.

Лук

В первую очередь лук следует хранить в темном месте, так как его вкус меняется под воздействием света. Во-вторых, его нельзя хранить рядом с картофелем — он быстро синеет. Так что не стоит хранить лук в холодильнике. Также из-за температуры хранящегося в холодильнике лука он «начинает прорастать», думая, что это весна.

Помидор

Когда помидор находится на холоде, он буквально начинает терять вкус. В холодной среде соединения, содержащиеся в томатах, исчезают. Первыми «умирают» вещества, отвечающие за ягодный вкус томатов. Если вы хотите сохранить помидоры целыми, храните их при комнатной температуре, вдали от прямых солнечных лучей.

Чесночный лук

Если вы решите хранить чеснок при комнатной температуре и низкой влажности, он сохранится не менее 2-3 месяцев. Если вы охладите его, он испортится в течение 1 месяца.

Авокадо

Авокадо следует хранить при комнатной температуре. Спелые авокадо можно даже намазывать на хлеб. Если фрукт хранить в «холодильнике», он обморозится.

Кофе

На упаковке кофе не написано: хранить в сухом и прохладном месте. В прохладном месте, не совсем холодном. Крышка для кофе должна быть полностью герметичной, так как отлично впитывает запахи. Если вы оставите свой кофе в холодильнике, у вас будет такой вкус, как будто вы пьете то, что хранили там.

[mask_link]Источник[/mask_link]

Если вам понравилась статья, поделитесь ею с друзьями в социальных сетях.
Sirlar.uz