Uy bekalari uchun 7 ta tavsiya

Uy bekalari uchun 7 ta tavsiya

Har bir ayolning uy tozaligi borasida o’z sir asrorlari bor. Ammo bunday “mahorat”ga ega emaslar ham bor. Quyidagi tavsiyalarimiz sizga uy sarishtaligida qo’l kelishiga aminmiz.

>

Avvalo uy yig’ishturishda, xoh changyutgichdan foydalanasizmi yoki supurgidan, gilam ustini nam latta bilan artishga odatlaning. Ortiqcha chang- g’ubordan halos bo’lasiz. Mabodo shunda ham gilam tuklari bir-biriga yopishgandek ko’rinsa, bunday qiling: chelakka iliq suv to’ldirib, ozroq shampundan qo’shing. So’ng dag’al tishli cho’tkani suvda namlang-da, gilam yuzasini ishqalang. Tuklarining namiqqanligidan foydalanib, keraksiz sanchqida ularni asta tarang. Ahamiyat bering, gilam qurimagunicha usti bosilmasligi kerak.

 

Uy bekalari uchun 7 ta tavsiya
Ovqatni ko’p aralashtirish kerakmi?

Aslida bu notog’ri. Suyuq taom pishirayotganda har zamon tagiga olmasligi uchun qozon kovlab turilsa bas. Yo’qsa mahsulotlar yaxshi aralashmay, maydalanib ketadi. Qarabsizki ovqatingiz bo’tqa holiga keladi.

 

Uy bekalari uchun 7 ta tavsiya
Yangi gaz pechini harid qildingiz deylik. Har taom tayyorlagandan so’ng plitani tozalashga erinsangiz yoki vaqtingiz tig’iz bo’lsa, zarqog’ozdan foydalaning. Buning uchun plita ustiga o’lchamiga moslab qog’oz solasiz. Ikki-uch haftda zarqog’ozni alishtirib tursangiz yetarli, ham vaqtingiz tejaladi ham idish yuvish vositasi iqtisod bo’ladi.

 

Uy bekalari uchun 7 ta tavsiya
Xamirni qorgach, uzoq mushtlash kerak degan fikr notog’ri. Uzoq mushtlangan hamirda ortiqcha yopishqoqlik yuzaga keladi va u keragidan tashqari qattiqlashadi. Xamirni bir hil aralashma holiga kelguniga qadar mushtlang. Unni elab ishlating, bu xamirning yumshoq bo’lishida yordam beradi.

 

Uy bekalari uchun 7 ta tavsiya
Oddiygina tish cho’tkasi

Uning yordamida rakovina, hojatxona va vannaxonadagi tozalash qiyin bo’lgan kichik burchaklarni ozoda ko’rinishga keltirish mumkin. Misol uchun, hojatxona unitazining ichki tarafini olsak, odatdagi cho’tka ichkariga qayrilgan qismiga sig’maydi, natijada bakteriya va mikroblar shu holicha qolib ketaveradi. Foydalanilmaydigan tish cho’tkasi esa,  katta cho’tkalar eplolmaydigan vazifani a’lo darajada uddalab, ishingizni yengillashtiradi. Faqat tozalash ishlaridan so’ngtish cho’tkasini bir chetga olib qo’yishni unutmang.

 

Uy bekalari uchun 7 ta tavsiya
Kafel artish jarayonida

Namlangan lattani to’rtga buklab oling. Ishingiz anchayin osonlashadi. Lattaning bir tarafini ishlatgach, qolgan uch qismidan bemalol foydalanasiz. Kafel tozalashda sovun yoki kir yuvish kukunidan foydalanmang. Ular tarkibidagi ishqor kafel yuzasida dog’ paydo qiladi, so’ng har qancha toza suvda chayilsa ham xiraligi ketmaydi. Yaxshisi, iste’mol sodasini ozroq suvda eritingda, uni kafel boylab tarqating. Keyin yumshoq mochalka bilan ishqalab olsangiz yetarli.

 

Uy bekalari uchun 7 ta tavsiya
Tova tozalash

Quymoq pishirgandan so’ng, tova sovishini kuting. Issiqligida suv tagiga olib borsangiz, bir necha marotaba foydalangandan keyin tagi oladigan ko’rinishga keladi. Yana bir gap tovaning ichki qismini “chistol” kukunida ishqalamang. Yuzasi qiriladi.

 

Uy bekalari uchun 7 ta tavsiya
Go’shtni qovurishdan oldin yuvish kerak, ammo undan so’ng likopcha yoki kosaga solib qo’yish hato. Negaki go’shtdan ajralgan suyuqlikda mikrob va bakteriyalar bor. Siz go’shtni chayib, undagi yopishqoqlikni ketkazgandek bo’lasiz, ammo u o’zidan ajralgan suyuqlikda turib qolarkan, ichak tayoqchalarini keltirib chiqarishi mumkin bo’lgan zararli mikroorganizmlarga to’yinadi. Go’shtni chaydingizmi, qog’oz salfetka ustiga qo’yib quriting.

 

Uy bekalari uchun 7 ta tavsiya

Ma’lumotlarni rus tilida o‘qing👇
У каждой женщины есть свои секреты относительно чистоты в доме. Но есть и те, у кого таких «навыков» нет. Мы уверены, что приведенные ниже рекомендации [mask_link]пригодятся[/mask_link] дома.

>

Прежде всего, при уборке дома, неважно, используете ли вы пылесос или веник, возьмите за правило протирать ковер влажной тряпкой. Вы избавитесь от лишней пыли. Если даже после этого ковровые ворсинки слиплись, сделайте следующее: наполните ведро теплой водой и добавьте немного шампуня. Затем смочите в воде щетку с грубыми зубьями и потрите поверхность ковра. Воспользуйтесь пушистостью их щетинок и аккуратно расчешите их вилкой. Обратите внимание, что на ковер нельзя наступать, пока он не высохнет.

Вам нужно много смешивать продукты?

На самом деле это неправильно. При приготовлении жидкой пищи кастрюлю всегда следует вкапывать так, чтобы она не касалась дна. В противном случае продукты плохо перемешаются и рассыплются. Вы увидите, что ваша еда превратится в кашу.

Допустим, вы купили новую газовую плиту. Если у вас есть время мыть тарелку после каждого приема пищи или у вас мало времени, используйте терку. Для этого вы кладете на тарелку бумагу по размеру. Достаточно менять стиральную машину каждые две-три недели, и вы сэкономите время, а посудомоечная машина будет экономичной.

Представление о том, что нужно долго взбивать тесто после его замеса, ошибочно. Тесто, которое долго месили, станет слишком липким и сильно затвердеет. Взбивайте тесто, пока оно не станет однородной смесью. Просеять муку, она поможет тесту быть мягким.

Просто зубная щетка

С его помощью можно сделать так, чтобы маленькие уголки в раковине, унитазе и ванной, которые трудно убирать, выглядели опрятно. Например, если взять внутреннюю часть унитаза, то во внутреннюю часть обычный ёршик не влезает, в результате в таком состоянии остаются бактерии и микробы. Одноразовая зубная щетка облегчает вашу работу, идеально выполняя задачи, которые не под силу большим щеткам. Только не забудьте убрать щетку в сторону после чистки.

Плитка находится в процессе протирания

Сложите смоченную ткань вчетверо. Ваша работа станет намного легче. Как только вы используете одну сторону тряпки, вы можете легко использовать остальные три. Не используйте мыло или стиральный порошок при чистке плитки. Содержащаяся в них щелочь вызывает пятно на поверхности плитки, и даже если ее промыть чистой водой, матовость не исчезает. Соду лучше растворить в небольшом количестве воды и нанести на плитку. Затем достаточно протереть его мягкой тканью.

Очистка кастрюли

Подождите, пока сковорода остынет после приготовления. Если вы поместите его под горячую воду, он будет выглядеть так, как будто его можно мыть после нескольких раз использования. И еще, не натирайте внутреннюю часть кастрюли порошком «чистола». Поверхность царапается.

Мясо следует мыть перед обжариванием.но неправильно ставить его после этого на тарелку или чашку. Потому что в жидкости, отделенной от мяса, есть микробы и бактерии. Мясо промываешь и оно вроде бы снимает липкость, но по мере того, как оно сидит в жидкости, оно отделяется, насыщается вредными микроорганизмами, которые могут вызвать кишечную палочку. После того, как вы промыли мясо, выложите его на бумажную салфетку и обсушите.
[/spoiler]

This domain is for use in illustrative examples in documents. You may use this domain in literature without prior coordination or asking for permission.

More information...

Если вам понравилась статья, поделитесь ею с друзьями в социальных сетях.
Sirlar.uz