Bugungi maqolamizda meva va sabzavotlar tarkibida qanday vitaminlar bor ekanligi bilan sizni tanishtirib chiqmoqchimiz!
Anjir vitamin A, B1, B2, C, oqsil, pektin, kalsiy, temir moddalariga boy bo’lib, ko’p miqdorda iste’mol qilinsa, ich qotirish hususiyatiga ega.

Anor vitamin C, folat kislotasi, uglevod va organik moddalarga boy. Ichni qotiradi.

Gilos tarkibiga vitamin B1, B2, PP, C, uglevod, kaliy, kalsiy, fosfor, magniy, temir moddasi, organik kislota, pektin va karotin moddalari kiradi.


Nok vitamin C, A, B1, P, PP, ugelvod, organik kislota, fitonsidlar, fermentlar, mis, folt kislotasi, temir moddasi, pektin va azotli moddalarga boy.

Limon allergik meva hisoblanadi. Tarkibida vitamin C, B1, B2, PP, organik kislota, flavanoid, fitonsid, karotin, fosfor, kalsiy, natriy, qand moddalari bor.

Apelsin ham allergik meva sanaladi. Vitamin B1, C, fitonsidlar, karotin, uglevod, organik kislotalar va efir moyiga ega. Ich yumshatish hususiyatiga ega.

Banan alllergik meva hisoblanib, tarkibiga vitaminlar guruhi, kaliy, uglevodlar va mineral tuzlar kiradi.

Namatak qaynatmasi C av B guruhi vitaminlariga boy, undan tashqari, tarkibida organik kislotalar, likopin, riboksatin, flavanoidlar uglevod, pektin, kaliy, temir moddasi, kalsiy, magniy, fosfor moddalari mavjud.

Tarvuz vitamin B1, B2, C, uglevod, karotin, organik kislota, folat kislotasi, kaliy, kalsiy, magniy, fosfor va temir moddasini o’z ichiga oladi.

Pomidor vitamin C, B1, B2, PP, aminokislotalar, uglevod va organik kislotalarga boy bo’lib, tarkibida kaliy, kalsiy, magniy, temir moddasi va boshqa ko’plab foydali moddalar mavjud.

Behi vitamin C, uglevod, organik kislotalar, efir moyi, temir va kalsiy moddasiga boy.

Do’lana B1, B2, PP, C, E, uglevod, yog’,efir moyi, karotin, organik kislotalar, xolin, asetilxolin, flavanoidlarga boy. Ichni qotirish hususiyatiga ham ega.

Olcha tarkibida ko’plab vitaminlar va organik, kislotalar bor.

Karamda B1, B2, B6, PP, C, K vitaminlari, uglevod, karotin, fermentlar, aminokislota, natriy, fosfor, magniy, oqsil va pantoten kislotasi mavjud.

Ma’lumotlarni rus tilida o‘qing👇
В сегодняшней статье мы хотим [mask_link]познакомить[/mask_link], какие витамины есть во фруктах и овощах!
Рис
Инжир богат витаминами А, В1, В2, С, белком, пектином, кальцием и железом.
Гранат
Гранат богат витамином С, фолиевой кислотой, углеводами и органическими веществами. Запор.
вишня
В вишне содержатся витамины В1, В2, РР, С, углеводы, калий, кальций, фосфор, магний, железо, органические кислоты, пектин и каротин.
Яблоко содержит витамин С, А, В1, В2, РР, фолиевую кислоту, углеводы, органические кислоты, пектин, медь и железо.
Груша
Груша богата витаминами С, А, В1, Р, РР, углеводами, органическими кислотами, фитонцидами, ферментами, медью, фолиевой кислотой, железом, пектиновыми и азотистыми веществами.
Лимон
Лимон – аллергенный фрукт. Содержит витамин С, В1, В2, РР, органические кислоты, флаваноиды, фитонциды, каротин, фосфор, кальций, натрий, сахара.
Апельсин
Апельсин также вызывает аллергию. Содержит витамин В1, С, фитонциды, каротин, углеводы, органические кислоты и эфирное масло. Обладает слабительными свойствами.
Банан
Банан считается аллергенным фруктом, в состав которого входит группа витаминов, калий, углеводы и минеральные соли.
Наматак
Отвар наматака богат витаминами С и группы В, кроме того, содержит органические кислоты, ликопин, рибоксатин, флавоноиды, углеводы, пектин, калий, железо, кальций, магний, фосфор.
Арбуз
Арбуз содержит витамины В1, В2, С, углеводы, каротин, органические кислоты, фолиевую кислоту, калий, кальций, магний, фосфор и железо.
Помидор
Томат богат витаминами С, В1, В2, РР, аминокислотами, углеводами и органическими кислотами, содержит калий, кальций, магний, железо и многие другие полезные вещества.
Айва
Айва богата витамином С, углеводами, органическими кислотами, эфирным маслом, железом и кальцием.
Боярышник
Боярышник богат В1, В2, РР, С, Е, углеводами, жирами, эфирным маслом, каротином, органическими кислотами, холином, ацетилхолином, флавоноидами. Он также имеет слабительный эффект.
вишня
Вишни содержат много витаминов и органических кислот.
Капуста
Капуста содержит витамины В1, В2, В6, РР, С, К, углеводы, каротин, ферменты, аминокислоты, натрий, фосфор, магний, белок и пантотеновую кислоту.
[/spoiler]