Jigarning tiklanishiga xizmat qiluvchi mahsulotlar

Jigarning tiklanishiga xizmat qiluvchi mahsulotlar

Ushbu maqolada ovqat hazm qilish tizimi haqida gap boradi. Ovqatni hazm qilib, ozuqa moddalarini parchalaydigan fermentlarni shlab chiqaradigan ichki bezlar – bu oshqozon osti bezi va jigardir.
Jigar o’t ishlab chiqaradi, oshqozon osti bezi esa – pankreatik amilaza va lipaza ishlab chiqaradi.

Mazkur organlarni tartibda saqlab turish uchun ba’zan kerakli mahsulotlarni iste’mol qilishning o’zi kifoya (“zararlilari” ni iste’mol qilmagan holda). Jiddiy muammoingiz bo’lmasa, bu narsa albatta o’z ijobiy ta’sirini ko’rsatadi.

 

Jigarning tiklanishiga xizmat qiluvchi mahsulotlar
Turshak va meva qoqilari

O’rta Osiyo xalqlari turli mevalarning qurigan qoqisidan kompot tayyorlab ichishga yoki ularni shunchaki yeyishga odatlangan. Chunki ularning tarkibida bizning organizmimiz uchun zarur bo’lgan vitamin va mikroelementlar mavjud.

Turshak yurak uchun foydali bo’lgan kaliy, yo’g’on ichak uchun foydali bo’lgan kletchatka, biq qancha vitaminlar hamda oshqozon osti bezining ishini yaxshilab, jigar faoliyatini tiklashga xizmat qiluvchi temir moddasiga boydir.

 

Jigarning tiklanishiga xizmat qiluvchi mahsulotlar
Qovoq bo’tqasi

Qovoqning foydali xususiyatlari haqida ortiqcha ta’kidlashning xojati yo’q. U eng foydali sabzavotlardan biri bo’lib, deyarli barcha narsada yordam beradi, shu jumladan jigar va oshqozon osti bezi ishining profilaktikasi sifatida ham.

Qovoq turli xil o’simtalar, yallig’lanish va yaralarga qarshi samarali ta’sir ko’rsatadi.

 

Jigarning tiklanishiga xizmat qiluvchi mahsulotlar
Dengiz karami

Dengiz karami bir tarafdan parhezli mahsulot bo’lib, jigarni tozalaydi, ikkinchi tomondan qalqonsomon bez uchun zarur bo’lgan yod moddasiga boy bo’lib, oshqozon osti beziga ham ijobiy ta’sir ko’rsatadi.

 

Jigarning tiklanishiga xizmat qiluvchi mahsulotlar
Shuni esdan chiqarmaslik kerakki, sog’lig’ingiz bilan bog’liq qandaydir muammo paydo bo’lgan bo’lsa, avvalambor davolovchi shifokoringizga uchrashishingiz lozim, chunki Sizning vaziyatingizda u davolash bo’yicha to’g’ri maslahatlar beradi. Mazkur foydali mahsulotlarni esa profilaktika maqsadida hamda terapevtik davolashga qo’shimcha ravishda iste’mol qilish tavsiya qilinadi.

 

Manba


Эта статья о пищеварительной системе. Внутренние железы, которые переваривают пищу и выделяют ферменты, расщепляющие питательные вещества, — это поджелудочная железа и печень.
Печень вырабатывает желчь, а поджелудочная железа вырабатывает панкреатическую амилазу и липазу.

Чтобы эти органы были в порядке, иногда достаточно употреблять нужные продукты (не употребляя «вредные»). Если у вас нет серьезной проблемы, это обязательно даст положительный эффект.

Огурцы и кожура фруктов

Народы Средней Азии привыкли делать компоты из сушеных корок различных фруктов и пить их или просто есть. Ведь они содержат витамины и микроэлементы, необходимые нашему организму.

Туршак богат калием, полезным для сердца, клетчаткой, полезной для толстой кишки, многими витаминами и железом, улучшающим работу поджелудочной железы и восстанавливающим печень.

Тыквенная каша

Не нужно переоценивать полезные свойства тыквы. Это один из самых полезных овощей, который помогает практически во всем, включая профилактику проблем с печенью и поджелудочной железой.

Тыква оказывает эффективное действие против различных опухолей, воспалений и ран.

Морская капуста

С одной стороны, морская капуста является диетическим продуктом, очищающим печень, а с другой стороны, она богата йодом, который необходим щитовидной железе, положительно влияет на поджелудочную железу.

Не следует забывать, что при наличии каких-либо проблем со здоровьем следует предварительно обратиться к лечащему врачу, ведь именно он даст вам правильный совет по лечению именно в вашем случае. Употреблять эти полезные продукты рекомендуется в профилактических целях и в дополнение к лечебному лечению.

[mask_link]Источник[/mask_link]

Если вам понравилась статья, поделитесь ею с друзьями в социальных сетях.
Sirlar.uz