Tarvuz tanlash bo’yicha tavsiyalar, tarvuzning qanday foydali xususiyatlari bor?

Tarvuz tanlash bo’yicha tavsiyalar, tarvuzning qanday foydali xususiyatlari bor?

Qadim zamonlarda tarvuzni sabzavot emas, balki meva deb bilishgan. Tarvuzni hatto qadimgi Misr ehromlarida ham ta’svirlashgan. Tarvuz yovvoyi holatda Janubiy afrikada o’stirilgan. Ushbu hush ne’matni Xitoyda ham qadrlashgan va “Tarvuzlar kuni” bayrami keng nishonlangan. Rossiyada tarvuzlar XVII asrning ikkinchi yarmidan boshlab o’stiriladi. Trarvuz nafaqat eng mashxur shiravor, u shu bilan birga, ko’plab foydali hususiyatlarga ega.

Sog’lom odamning 150 gramm tarvuz tanovul qilishi uning bir kunlik magniyga bo’lgan ehtiyojini qondiradi. Bir so’z bilan aytganda, tarvuzda magniy yetarli darajada ko’p. Shu bois qon bosimi baland kishilar uni kundalik taomnomalariga kiritishi kerak.

Bundan tashqari, tarvuz tanadan holesterinni chiqarib yuborishda qo’l keladi.

Tarvuzda siydik haydash hususiyati boshqa meva va sabzavotlarga nisbatan juda kuchli. Darvoqe, bunday hususiyatga nafaqat tarvuzning eti, balki uning po’stlog’i ham ega.

 

Tarvuz tanlash bo’yicha tavsiyalar, tarvuzning qanday foydali xususiyatlari bor?
Tarvuz po’stlog’idan tayyorlangan damlama yurak va buyrak kasalliklaridagi shishlardan holi etadi. Bunday tarvuzli davolashni yil mobaynida amalga oshirish mumkin- gaz pechida quritilgan po’stloqni ancha muddat saqlasa bo’ladi. Damlama tayyorlayotganda quruq po’stloq ustiga 1:10 nisbatda suv solinadi va taxminan 5daqiqa qaynatiladi. So’ngra damlama tindirilib, suzgichdan o’tgaziladi va yarim stakandan 3-4 mahal ichiladi.

Ushbu damlama revmatizm va podagrada ham qo’l keladi.Tarvuz urug’i foydalilik jihatidan qovoq urug’idan qolishmaydi. U gelmintlar, ya’ni gijjalarga qarshi yaxshigina kurasha oladi. Buning uchun quritilgan tarvuz urug’i go’shtqiymalagichdan chiqariladi va 1:10 nisbatda sut bilan aralashtiriladi. Bunday tabiiy dorini 2 stakandan 2 mahal taomdan alohida holda iste’mol qilish zarur.

 

Tarvuz tanlash bo’yicha tavsiyalar, tarvuzning qanday foydali xususiyatlari bor?
Tarvuzdan kosmetologiyada ham foydalanish mumkin. Uning eti sanchqida ezib olinadi va yuzga 20 daqiqa surtiladi. Yuzingizni yuvib tashlagach uni tiniqlashgani va yosharganiga guvoh bo’lasiz.

 

Tarvuz tanlash bo’yicha tavsiyalar, tarvuzning qanday foydali xususiyatlari bor?
Tarvuz sharbati jigardagi toksinlar, ya’ni zaharli moddalarni eritadi va chiqarib yuboradi. Antibiotiklar bilan davolangandan so’ng, kuchli ta’sir etuvchi dorilarni tarvuzdan to’yib-to’yib yeyish lozim.

Yoki uzoq vaqt norkoz ostida operatsiyani boshdan o’tkazgandan so’ng mazali tarvuz tanovul qilish jigardagi dorilardan organizmni tozalashda yaxshi foyda beradi.

 

Tarvuz tanlash bo’yicha tavsiyalar, tarvuzning qanday foydali xususiyatlari bor?
Tarvuz tarkibidagi temir moddasi faqat salat barglari va ismaloqdan keyin turadi. Tarvuzdagi temir organizmda yengil o’zlashtiriladi, chunki u organik moddadir. Shu bois tarvuz kamqonlik (anemiya)ni davolash va profilaktikasida eng yaxshi yordamchi.

Diabet bilan kasallanganlar va homiladorlikning ohirgi uch oyida tarvuz tanovulidan tiyilib turgan ma’qul.

 

Tarvuz tanlash bo’yicha tavsiyalar, tarvuzning qanday foydali xususiyatlari bor?
Tarvuz tanlayotganda:

Tarvuz sotib olayotganingizda uning juda kattasini ham, kichkinasini ham tanlamang. Katta tarvuzlarni kattalashtirish uchun turli dori vositalaridan foydalangan bo’lishlari mumkin, juda kichiklari esa hali to’liq yetilmagan bo’lishini yodda tuting.

Hech qachon yerda turgan tarvuzni olmang, uning tagida yana biror narsa to’shalgan bo’lsin.

Tarvuz po’stidagi chiziqlarning aniqligiga ahamiyat qarating, ularning taram-taram bo’lib turishi shirinligidan dalolatdir.

Tarvuzni sotib olayotganingizda uning tomiriga ulanadigan joyini ko’zdan kechiring, agarda u so’lib qolgan bo’lsa, bu bir necha kunlik tarvuz ekanligidan dalolat beradi. Bunday tarvuz biroz eskirgan bo’lishi va zararli oqibatlarga olib kelishi ham hech gap emas.

Yoki tarvuz harid qilishdan oldin hidlab ko’ring. Pishgan tarvuzdan doimo yoqimli hid keladi. Biroq pishib o’tib ketganini zinhor tanlamang, buni uning po’sti quriy boshlaganligidan bilsa bo’ladi.

Tarvuzni tanlashdagi eng yaxshi usullardan biri- bu uni chertib, urib ko’rishdir. Pishgan tarvuzdan jarangdor ovoz chiqishi barchamizga ma’lum.

 

Tarvuz tanlash bo’yicha tavsiyalar, tarvuzning qanday foydali xususiyatlari bor?

Manba
Ma’lumotlarni rus tilida o‘qing👇
В древние времена арбуз считался фруктом, а не овощем. Тарвуза изображали даже в древнеегипетских храмах. Арбуз выращивают в дикой природе в Южной Африке. Это благословение оценили и в Китае, где широко отмечался праздник «День арбуза». В России арбузы выращивают со второй половины XVII века. Трарвуз – это не только самый известный сок, он еще и обладает множеством полезных свойств.

Употребление 150 граммов арбуза для здорового человека удовлетворит его потребность в магнии на один день. Одним словом, в арбузе достаточно магния. Поэтому людям с повышенным артериальным давлением следует включать его в свой ежедневный рацион.

Кроме того, арбуз способствует выведению холестерина из организма.

Мочегонные свойства арбуза очень сильны по сравнению с другими фруктами и овощами. Кстати, этой особенностью обладает не только мякоть арбуза, но и его кожура.

Отвар из арбузных корок избавляет от отеков при заболеваниях сердца и почек. Такую обработку арбузом можно проводить в течение всего года – сушеные корки в газовой духовке могут храниться долго. При приготовлении настойки сухую кору заливают водой в соотношении 1:10 и кипятят около 5 минут. Затем настойку охлаждают, процеживают и пьют 3-4 раза по полстакана.

Эта настойка также полезна при ревматизме и подагре.Арбузные семечки по полезности не уступают тыквенным семечкам. Он может хорошо бороться с гельминтами, то есть глистами. Для этого высушенные арбузные семечки снимают с мясорубки и смешивают с молоком в пропорции 1:10. Принимать это натуральное лекарство необходимо по 2 стакана 2 раза без еды.

Арбуз можно использовать и в косметологии. Его мясо измельчают на вилке и накладывают на лицо на 20 минут. Умыв лицо, вы увидите, что оно стало чистым и помолодевшим.

Арбузный сок растворяет и выводит токсины из печени. После лечения антибиотиками, сильнодействующими препаратами следует наесться арбузом.

Или употребление вкусного арбуза после перенесенной операции под наркозом в течение длительного времени благотворно влияет на очищение организма от лекарств в печени.

По содержанию железа арбуз уступает только салату и шпинату. Железо в арбузе легко усваивается организмом, ведь это органическое вещество. Поэтому арбуз – лучший помощник в лечении и профилактике анемии.

Людям с сахарным диабетом и в последние три месяца беременности следует воздержаться от употребления арбуза.

При выборе арбуза:

Покупая арбуз, не выбирайте слишком большой или слишком маленький. Имейте в виду, что большие арбузы, возможно, обрабатывали различными препаратами, чтобы сделать их больше, а очень маленькие могут быть не полностью созревшими.

Никогда не поднимайте арбуз с земли.пусть что-нибудь еще подложат под нее.

Обратите внимание на четкость линий на арбузной корке, их напряженность — признак сладости.

При покупке арбуза обратите внимание на место, где он соединяется с жилкой, если он завял, это признак того, что ему несколько дней. Не исключено, что такой арбуз староват и имеет вредные последствия.

Или понюхайте арбуз перед покупкой. Спелый арбуз всегда приятно пахнет. Однако не берите перезрелую циннию, это видно по тому, что ее кожура начала сохнуть.

Один из лучших способов сорвать арбуз — постучать по нему. Все мы знаем, что спелый арбуз издает звонкий звук.

[mask_link]Источник[/mask_link]
[/spoiler]

Если вам понравилась статья, поделитесь ею с друзьями в социальных сетях.
Sirlar.uz